Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem mind arany, ami fénylik!

2010.07.12

Szép jó napot mindenkinek!

Rég volt már hogy beszámoltam nektek a történésekről, így most megteszem. Kihúztam a koffert erről az álomnak hitt munkahelyről. Döbbenet! A csillogás-villogás mögött olyan dolgok történtek, amik már súrolják a gusztustalanság határát. Először is, a "főnökasszony" egy Hitlert is megszégyenítő diktátornak képzeli magát, ennek szellemében él és "dolgozik". Megtalálta azokat az embereket maga mellé, akik képesek a saját előbbre jutásuk érdekében bármire! Hazugságra, rosszindulatra, amit én egyszerűen "köcsögségnek" mondok. Egy példa: egy magyar csávó volt az asszisztens, aki talán szégyellte magyarságát, mert a Sándor nevét  Alexként kellett mondania mindenkinek. Engem ez persze nem érdekelt, mert nem foglalkoztam sokat vele. Lenéztem, kinevettem, ahogy mindenki más is ezt tette. Olyan dolgot meséltek róla, amire már én is felkaptam a fejemet. A barátnője is a csónakban dolgozott szobaasszonyként és történt egyszer, hogy az úgynevezett Crew Messe-be (a személyzet külön étterme és pihenőhelye) egy vacsora után odaszólt a barátnőjének: Megvolt a vacsora most menjünk a kabinunkba és kapsz nyeles Kalmopyrint. Hát nem egy féreg az ilyen? DE AZ!!!! Az szerencsétlen lány meg csak tűri ezt az egészet, teszi ezt azért, mert fél, hogy elveszítheti a munkahelyét. "Alex" képes volt arra, hogy a heti nagytakarítás után centiméterenként ellenőrizte le a takarítást és másnap reggel a "főnökasszony" irodájában kezdett és beszámolt neki a dolgokról. Persze úgy, hogy ő legyen a frankó csávó a szemében. Ahelyett hogy szólt volna annak, aki ezt a munkát elvégezte és esetleg hibázott. Képes volt ezt és hasonló dolgokat a magyarokkal is megtenni. Mindenképpen ő akart a Maitre lenni és ennek hangot is adott. Azt nézte esténként, hogy ki mennyi borravalóval zárta a napot, ugyanis itt a vendégek a számlára írták a jattot és ezt este az elszámolási füzetbe be kellett vezetni. Ezért ő mindig megvárta, hogy mindenki leadja, így láthatta a számokat. Napokig tudnék még írni róla, de nem pocsékolok erre időt. Csak annyit, hogy egy gyomorforgató féreg!

A főnökasszonyról pár szót. Volt pár betegsége: 1, valamilyen bőrbetegség amitől neki rövid ujjú inget nem lett volna szabad hordania mert olyan kiütések voltak a karján,és néha az arcán is amitől elment az emberek étvágya. Képzeljük csak el, vörös bőrszín társul a fehér ge...es kiütésekkel. 2, nulla lelki világ mert nem volt apja, anyja, csak egy nevelőanyja, akit bedugott egy otthonba. 3, alkoholista volt a lelkem, merthogy esténként akár 3 üveg bort is megivott. Volt rá példa hogy benéztem a hűtőbe és találta 7!!!!!!! üveg különböző megkezdett bort, amire rá volt írva, hogy H.M. (a hotelmanager rövidítése). Megkérdeztem a báros fiúkat, hogy ez mi? Azt mondták, hogy "anya iszogatott" és félre tették neki, hogy majd tudja folytatni ha kedve támad. Kedve támadt természetesen!

És, hogy mit kapott a vendég ezen az ötcsillagos hajón!? A Bacardi-s üvegbe, zárás után töltötték át az olcsó neve nincs fehér rumot (a hotelmanager utasítására!). Ugyanez történt a vodkákkal, a whiskykkel és a ginekkel is. Az abroszok alja lyukas és szakadt volt, amiket a fotóimon is megnézhettek és persze az italok márkáját is lefotóztam. Felháborító, hogy ilyet meg mernek tenni, akkor, amikor a vendégek nagy része súlyos pénzeket fizet ki azért, hogy felszállhasson egy ilyen hajóra és kényelemben, luxusban tölthesse el az egy hetes szabadságát.

A konyhafőnök , akit csak egyszerűen gyroszosnak neveztünk, mert származását tekintve szerintünk török volt. Hassan névre hallgatott és hasonlított Jumurdzsákhoz, csak nem volt bekötve a szeme. Egy héten egyszer láttuk őt "főzni", pontosabban tálalni, amikor is kb. 20 főre gála menü volt.  Az ember megnyálazta az ujjait minden húsnál és úgy rakta a tányérokra! Szép, ugye? Majdnem öt csillag! Róla is legyen elég ennyi. A többiekkel kapcsolatban is írok még és az nem lesz rossz, ezt garantálhatom, mert voltak azért itt nagyon jó kollégák is!

Szép napot és jó szelet mindenkinek!

Csaba.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:-(

(Marcsi, 2010.07.12 20:52)

Pedig én vágytam egy ilyen hajóútra...
De majd olyan hajóra megyek, amin Te leszel a nagyfőnök.
Írjál gyakrabban, nagyon jó!

Sopron

(Ákos10, 2010.07.12 16:25)

Az ilyen embereket rugdosnám ki a világból!Óriási Csicska ez a 3 ember!!!!