Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lázas készülődés.

Helló mindenkinek!

Még 12 nap beszállásig, repjegy kézben, útvonal adott.

16-án reggel repülök Eindhovenbe, onnan 1 óra vonatozás Rotterdamba.

Már beszéltem leendő kollégáimmal. Felmértem a terepet, érdeklődtem, kérdeztem, hisz ők már dolgoztak ebben a csónakban ami Bellriva névre hallgat.

Láttam már a neten és csodálatos. Pont ugyanolyan, mint az "Öreglány"volt. Az előző munkahelyem, ami My Story néven hajózik. Az utóbbi a Dunán, a mostani a Rajnán közlekedik Rotterdamtol Baselig.

A feladat hasonló csak a helyszín lesz más. Irányítani, intézni, szervezni, lebonyolítani, megoldani és közben folyton mosolyogni, mosolyogni. Merthogy én vagyok a Maitre D'Hotel.

Nem mindig könnyű eme feladat, hiszen én felelek étterem, bár és a vendéglátás minden területéért. Nem 8 órában! Azonkívül meg kell felelnem beosztottjaimnak, főnökeimnek, akik hála a hatalmas Dalainak nincsenek sokan. Pontosan ketten. A kapitány és a hotelmanager. Róluk annyit tudok hogy a Captain holland, idősebb, jó fej pasi. A hoti egy fiatal osztrák csávó, aki szívesen tolja magába a piát. Majd megtanítom az ivás élményére, ha ezt eddig még nem tudta. Nem a mennyiségre gondolok, hanem a minőségre. JACK (Jack Daniels-whiskey), az én a haverom. Megnyugtat, erőt ad, elaltat és jókat dumálunk. Jó beszélgető partner nem beszél, nem kérdez, csak hallgat és teszi a dolgát. És kiszámítható, mert figyelmeztet a határokra. Na, ennyit Jackról.

A kollégák. A konyhán magyarok vannak túlnyomó részt. Ez tök jó, mert ez előtt egy német fiatal tehetségtelen csávóval dolgoztam, aki megnehezítette életem. Az étteremben és a bárban is sok lesz a magyar és ez ismét pozitívum, mert mi magyarok tudunk és szeretünk dolgozni, tanulni és alkalmazkodni. Ez sajna nem minden nációval van így, ugyanis dolgoztam románokkal is, akik csakis a saját érdekeiket tartják szem előtt és nincs bennük csapatszellem. Nem vagyok idegengyűlölő, de ezek a tapasztalataim. Dolgoztam bolgár és szlovák emberekkel is. Ők teljesen mások, igazi tökös, belevaló kollégák voltak, akik ha kellett melóztak, ha kellett buliztak és mindig megtaláltuk a közös hangot.

A szerelmem már aggódik, mert 12 nappal az indulás előtt már dolgozok, gondolkodok, jár az agyam. Kemény lesz mindkettőnknek, hisz  hónapokról beszélek, amibe persze belefér a szabadság is, de mégis nagyon más lesz, hisz nem vele kelek és fekszek. Nem tudom megbeszélni vele a dolgokat, ahogy ő sem tudja velem. Na, azért ez a 21.században másképp működik, mert valaki feltalálta már a mobiltelefont és az internetet is. És, hogy ezek az emberek mennyire tele vannak málnával. Na, azért nem irigykedek, merthogy ők nem ismerik az én világomat! Szeretem, imádom, ezt nekem találták ki, jövök-megyek, mint a távirat egész nap. Sokszor azt sem veszem észre, hogy napi 3-4 órát alszok csak. Fel vagyok húzva mint egy orosz poveda.

A gyermekeim: Ákos, aki 17 éves foci őrült és vendéglátós lesz reményeim szerint. Apja fia, laza mint a riga lánc. Ha kell tanul, de egyébként a labda az élete. Tehetséges fickó 16 évesen már a nagy csapatban játszott! NB 3, de akkor is! Készítem neki a helyet a hajós világban. Azt nem tudom, akarja ezt csinálni, de mindenesetre megteszek mindent azért, hogy lehetőséget kapjon, ha akarja. Fanni, aki 13 éves, szép, okos és nagyon határozott csajszi. Sok minden érdekli. A legújabb verzió szerint musical színésznő szeretne lenni. Hajrááááááááá! Az alma nem esik messze a fájától, ugyanis kölyök koromban én is rúgtam a bőrt és játszottam színházban is, mint gyerek színész. Azt is imádtam és a színpad közelében maradtam. Ez nem volt más mint a híres Z'Zi Labor. Tudjátok az asszonykórussal. Beszarás, koncertek, beleláthattam a kulisszák mögötti világba, találkoztam nagyon sok és kiváló zenésszel, humoristával, színésszel.

Na, egyenlőre ennyi, megyek és elkezdek készülődni. Csomagolás komótosan és meggondoltan és vennem kell még pár dolgot is.

Mindenkinek szép napot! Csaba

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sopron

(andi/sopron/, 2010.06.30 21:10)

elolvastam az oldalt szuper.csabi őszinte részvétem.

sopronkövesd

(csilla, 2010.04.16 18:58)

Szia!
Jó ez a naplóírás! Folytasd csak ,én ha tehetem olvasni fogom.

.........

(Nagy Fatima, 2010.03.05 21:35)

Kettő már lesz.

Sopron (jelenleg Saalbach)

(Anikó, 2010.03.05 15:17)

Szia!
Kitartást a 10 hónaphoz! Mi, a párommal és a fiammal éppen a négy hónapból a harmadik hónapot töltjük itt Ausztriában szezonmunkán egy síparadicsomban. (miközben egyszer sem tudunk hazautazni)
Sajnos nagyon nehezen telik az idő, pedig sok a meló. 10 hónapba család nélkül belegondolni is hosszú..
Itt is több náció megtalálható. Az osztrákokon kívül dolgoztunk már horvátokkal, szerbekkel, szlovákokkal, de nekem egyedül a szlovákokkal kapcsolatban voltak rossz tapasztalataim...Ők nem voltak a munka hősei, viszont inni, bulizni tudnak.
Jó ötlet volt ez a Hajónapló szerű valami, biztos gyakran beleolvasok majd. :)

Helló!

(Marcsi, 2010.03.05 10:52)

Csaba!
Ezek a csónakok nem szoktak léket kapni? Aggódom! :-))
Már 2 lelkes olvasó!

ózd

(rédli betti, 2010.03.04 11:58)

Hajrá Drágám!
Csak így tovább. 1 lelkes olvasód már tuti lesz!